Нација Online

• Претрага

Последња 3 броја

  • 18 - 20

  • 15 - 17

  • 11 - 14

Naslovna 18-20
Naslovna 15-17
Naslovna 11-14
Mедији у Србији у првој деценији XXI века?
 
Rastko

NSPM

Svetigora

Vitezovi

Dragos Kalajic

Arktogeja

Zenit

Geopolitika

Geopolitika

Сними ПДФШтампаПошаљи препоруку
Пренето

 

ВОДИЧИ КРОЗ НАШЕ ЖИВОТЕ

Муве на удици

 

 

Притиска, једва се дише, једва корача, а потребна је смелост да се каже шта. Још се правимо да не знамо шта се иза брда ваља. Година никако да заиста почне. Изгледа да се и она нећка због свега што се у њој навршава и завршава. Не смишљамо путовања на острва, него се свак од нас претвара у острво.

„Суморни неки дани”, вели добри стари Душан Радовић. „Сад је добро имати пријатеља, једноставног, ведрог, веселог, лековитог. Да нас научи шта је важно а шта неважно у животу. Да нас лупи шаком по рамену и да од тог ударца оздравимо.”

Са све мање чуђења и туге гледамо како неки велики уметници и стручњаци завршавају животе и каријере као муве на удици. Као папирне марамице потрошене у једној кијавици. Као смоквин лист и кићанка за једну политичку кампању. На наше очи претварају се у човечуљке, у кварљиву сезонску робу. „Ако ниси научио шта да говориш, бар си могао научити да ћутиш.”

Учинили смо све да се странци у Београду лако снађу. Време је да помогнемо и Београђанима. У граду где се коцка као у Лас Вегасу, забавља као у Бангкоку, бели мрс троши као у Боготи и Меделину, политика води као у Титограду, пол мења као у балади о Франкенштајну, Београђани се више не осећају као код куће. Кад пођу „у град”, многи понесу приручни енглески речник. Ако се нешто забуне, моле странце за помоћ. Само по рупама на коловозу и отвореним контејнерима знају да су у Београду.

И тако. Бранимо се дугмадима: Cancel. Close. Delete. Бранимо се радом и надом, молитвом и тишином. Вама је лакше, ви имате Националну ревију. Само скренеш поглед мало удесно (ка Садржају) и изабереш где да се склониш. <

 

(Извор: www.nacionalnarevija.com)

 

Објављено: недеља, 11. фебруар 2018, 20:30h

 

 
Nacija

Светлосна упоришта Драгоша Калајића

Број 18-20

Број 15-17

Број 11-14

Архива 2005-2006


Нација Online :ПочетнаПренето Муве на удици