Нација Online

• Претрага

Последња 3 броја

  • 18 - 20

  • 15 - 17

  • 11 - 14

Naslovna 18-20
Naslovna 15-17
Naslovna 11-14
Mедији у Србији у првој деценији XXI века?
 
Rastko

NSPM

Svetigora

Vitezovi

Dragos Kalajic

Arktogeja

Zenit

Geopolitika

Geopolitika

Сними ПДФШтампаПошаљи препоруку
НАЦИЈА Online, бр. 18-20, септембар-новембар 2007. - Егзорцизам

 

ТЕОРИЈА ПАКЛА И НЕОБИЧНИ ПУТЕВИ КА БОГУ

Милица против ђавола


Електронском поштом добили смо недавно једну непотписану причицу, поучну и духовиту. Минијатура о паклу у добу сцијентифизма. И кашичица лека. Поделићемо то са вама, својим читаоцима, јер ми и немамо никога другог осим вас

 

 

Ово је наводно истинит догађај и одговор на тесту из хемије на Универзитету у Београду. Одговор једног од студената је био толико „дубок”, да је професор одлучио да га подели са својим колегама преко интернета.

Питање: „Да ли је пакао езотерман (предаје топлоту) или ендотерман (апсорбује топлоту)?”

Већина студената је написала своје претпоставке на основу Бојловог закона (гасови се хладе кад се шире и загревају кад се скупљају) или неку другу варијанту... Један од студената је написао следеће:

„Прво морамо знати запремину у коју душе улазе кад улазе у пакао или излазе из њега. Сматрам да одмах можемо претпоставити да душа која једном уђе у пакао више не излази. Значи, број душа се повећава. Да бисмо добили идеју о томе колико је у паклу душа, осврнимо се на различите вере које данас постоје на свету. Већина тих вера тврди да онај ко није припадник баш те одређене вероисповести иде у пакао. Дакле, закључак је да ће све душе завршити у паклу. Ако томе додамо однос наталитета и морталитета, можемо очекивати да број душа експоненционално расте. Дакле, обратимо пажњу на однос промене запремине пакла, јер, према Бојловом закону, за задржавање истог притиска и топлоте запремина мора расти пропорционално са бројем пристиглих душа. То нам пружа две могућности:

1) Ако се запремина пакла повећава мање од потребног просечног броја душа које стигну у пакао, топлота и притисак пакла ће толико порасти да ће пакао експлодирати.

2) Ако се пакао шири брже од просека који му је потребан да прими све душе, топлота и притисак ће толико опасти да ће се пакао смрзнути.

Која од ових могућности је исправна?

Ако узмемо у обзир изјаву коју је категорички изнела Милица са четврте године — „Пре ће се пакао смрзнути него што ћу ја са тобом да спавам!” — и с обзиром на то да је са мном спавала јуче, мора бити исправна теорија број 2. Дакле, пакао је сигурно егзотерман и смрзнуо се.

Закључак овог излагања је да, ако је пакао смрзнут, не прима више душе и преостало је само небо, што је доказ постојања Бога, а то објашњава и зашто је Милица синоћ викала: „Ах, мој Боже!”

Овај студент технологије је једини добио 10 поена.

Па ви видите шта значи свестрано образовање! <

 


 
Nacija

Светлосна упоришта Драгоша Калајића

Број 18-20

Број 15-17

Број 11-14

Архива 2005-2006


Нација Online :ПочетнаАрхива 2005-2006Број 18 - 20Егзорцизам Милица против ђавола